Time/時間





こんにちは。
三日ぶりの更新ですね。
毎日書けないことがとても残念です。

Hello.
I am sorry that I can't write blog everyday.
It's difficult that I keep to write blog everyday.

というのも、最近では時間を作ることが難しくなってきました。
「Time is money」という言葉をまさにそうで、
時間がないと何も作り出せないレベルの私は、
まだまだ時間にとらわれて生きていかないといけませんね。

Because, it's very difficult that I can make work time.
"Time is money"
This word is true.
I can't produce anything without time, I still have to stay lived with time.

私は自分にあとどれくらい好きなことに時間を費やすことが出来るか
計算してみました。

In the future , I try to calculate how much time I can spend on what I like.

現在私は37歳。
70歳まで今の「佐々木洋品店」のような仕事を出来るとすると、
残り33年間。
365日×33年 = 12045日
12045日×24時間 = 289080時間

I am 37 years old.
If I can keep to work until 70 years old to SASAKI-YOHINTEN, remaining 33 years.
365 days × 33years = 12045 days.
12045 days × 24 hours = 289080 hours.

私に残された時間は289080時間ですが、
睡眠時間が大体7時間とすると、
12045日×7時間 = 睡眠時間が 84315時間
朝昼晩の食事の時間を全部で3時間とすると
12045日×3時間 = 食事時間が 36135時間
お風呂やトイレ、家事など約2時間とすると
12045日×2時間 = その他時間 24090時間

289080ー84315睡眠時間ー36135食事時間ー24090その他時間 = 144540 時間
144540時間 = 6022日
日曜日と祝日が1年間に約65日あるとすると、
33年×65日 = 2145日
6022日 ー 休日2145日 =3877日
3877日 = 10年と半年

The time left for me is 289080 hours,
Sleeping time is about 7 hours a day,
12045 days × 7 hours = 84315 hours,
Eating time is about 3 hours a day, (breakfast lunch dinner)
12045 days × 3 hours = 36135 hours,
Bathing time, going to toilet , housework time are about 2 hours a day,
12045 days  × 2 hours = 24090 hours

289080 hours - 84315 hours - 36135 hours - 24090 hours = 144540 hours.
144540 hours = 6022 days
Sundays and public holidays are about 65 days in a year,
33 years × 65 holidays = 2145 holidays
6022 days - 2145 holidays = 3877 days
3877 days = 10 years and  half.


私はあと30年以上働こうとしていますが、
本気で働けるのは10年間という結果になりました。
もし私に病気が見つかり休まなきゃいけなくなった場合、
さらに時間は減ることになります。
家族サービス時間も少ない方だと思うので、
現実では10年間もないかもしれません。
つまり人生の3分の一しか働けないと考えると、
私はもっと仕事の「質」を上げなければならないと思いました。

I hope that I keep to work over 30 years, 
but I can work seriously for only 10 years.
If I find sickness and I have to take a rest, time will be reduced more.
In this calculation family service time is small,
actually it may not be 10 years.
so I think that I can work only one third of the life ,
I have to raise the "quality" of my work more.

「質」をあげる・・・。
Raise "quality" ....

単純な言葉だが、難題だ。
It's a simple word, but it's a difficult subject.


今日から三日間、このことを考えながら、
「スーパーボロボロジャケット」の製作に励みたいと思います。
Thinking about this for 3 days from today,
 I will make "SUPER BORO BORO JACKET".
 
Thank you.

コメント

このブログの人気の投稿

新たな挑戦!

古布衣と古道具

フランスの展示会のお知らせ